NEVOLJE SA BIROKRATIJOM: Savetovali ga da kamion baci u Moravu!

2

Saša Mandžukić, vlasnik poljoprivredne apoteke iz Stopanje kod Trstenika, već 15 meseci ne može da registruje uredno uvezeni kamion jer Agencija za bezbednost saobraćaja odbija da mu izda potrebne papire i dozvole.

Prošle godine sam u Nemačkoj kupio kamion marke „Skanija“. Uredno sam ga uvezao, platio carinu i PDV. Brojevi šasije nisu bili dovoljno vidljivi zbog dejstva korozije, ali su se nazirali na mestu gde je fabrički predviđeno, četiri uzastopna broja. – započinje priču o svojim mukama Saša Mandžukić.

Kamion marke "Scania" već 15 meseci stoji na parkingu
Kamion marke “Scania” već 15 meseci stoji na parkingu

Zbog nečitkih brojeva na šasiji Saša je kamion poslao na veštačenje u policijsku stanicu u ulici 29. novembra u Beogradu gde je izvršeno veštačenje. Odatle je otišao u policijsku stanicu u Ljermontovoj gde je od policije dobio novi PUS broj i upućen u auto kuću „Kompresor“ da izvrši ukucavanje brojeva. Po završetku tog posla kamion je odvezen u bazu Auto – moto saveza Srbije kod Pančevačkog mosta gde je pregledan.

Taman kada se ponadao da je završio sve što se od njega tražilo, Saša Mandžukić je naišao na prepreku koju ne uspeva da savlada više od 15 meseci.

Agencija za bezbednost saobraćaja mi je dokumentom potvrdila da prihvata zanavljanje slučaja, ali su me potom odbili. Slao sam im dopise, išao lično na razgovore, ali bez uspeha. Iz nekih nepoznatih razloga oni ne prihvataju to što sam ispoštovao odluke i preporuke policije i drugih organa i ne daju mi saglasnost da registrujem kamion koji stoji na parkingu 15 meseci. Čak su mi, onako ironično, rekli da mogu da ga bacim u Moravu. – jada se Mandžukić pokazujući silne papire i dozvole.

Na uvezeni kamion Saša Mandžukić je državi Srbiji platio carinu od 247.000 dinara, potrošio više od 70.000 dinara na razne takse i dozvole, ali i pored toga ne uspeva da registruje vozilo. Žalio se mnogim institucija, dobio potvrdu od predstavništva „Skanije“ u Beogradu da je kamion proizveden u njihovoj fabrici, pisao premijeru Vučiću i njegovim savetnicima, ali niko nije mogao da mu pomogne.

Svi mi kažu da im postupci Agencije za bezbednost saobraćaja nisu jasni, ali nisu mogli da pomognu. Najveća šteta je što kamion stoji na parkingu, a planirao sam da zaposlim dvojicu radnika. Da čitav slučaj bude paradoksalniji, pre nekoliko dana dobio sam upozorenje od inspekcije Ministarstva poljoprivrede. Upozoravaju me da će kamion biti prodat u staro gvožđe ako ga ne stavim u funkciju. Da nije tužno bilo bi smešno.- zaključuje Saša Mandžukić iz Stopanje kod Trstenika.

You might also like More from author

2 Comments

  1. Milovan says

    U toj agenciji rade kriminalci koji čekaju da im se gurne koverta sa parama ispod stola. Ne daj, zemljače, ni dinar lopovima! Moraće taj kamion da puste, a onda ih tuži za izgubljenu dobit i sve troškove.

  2. Zorica says

    samo napredno…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content