“No Hay Banda” snimio kratki film: Bane Trifunović i Dragan Mićanović pomogli mladim muzičarima

Neobičan srpsko-španski muzički tandem “No Hay Banda” nastavio je svoje delovanje objavljivanjem kratkog filma “Stranac” u kojem se pojavljuju i poznati glumci Dragan Mićanović i Branislav Trifunović.

“No Hay Banda” čine Kruševljanin Đorđe Ivanović i Španac Adriano Galjardo Simon iz Kadiza koji su se upoznali u Poljskoj gde su bili preko “Erasmus” razmene studenata.

Kruševljanin Đorđe Ivanović, srpska polovina benda "No Hay Banda" FOTO: Privatna arhiva
Kruševljanin Đorđe Ivanović, srpska polovina benda “No Hay Banda” FOTO: Privatna arhiva

Nakon lepog uspeha sa pesmom „Too much is better than enough“  odlučili su se da urade nešto nesvakidašnje i predstave tri nove pesme u formi kratkometražnog filma ‘’Stranger’’ koji je režirala Lulu Zupšinska, što je nešto nesvakidašnjoj ne samo za regionalne, već i svetske standarde.

Podršku smo tražili i našli je među ljudima od kojih smo očekivali da bi mogli da pronađu melanholičan interes u našim pesmama. Imamo samo lepe reči o predusretljivosti na koju smo naišli, bila da je reč o Mirku Lukoviću, našem producentu, o glumcima Banetu Trifunoviću i Draganu Mićanoviću, čije su harizme odgovorile kvalitetu koji smo hteli da postignemo. Puno dobrih ljudi, puno vere različitih osoba u jednu istu stvar. – objašnjava Đorđe Ivanović.

Đorđe ističe da su sve pesme nastale u Varšavi, pod posebnim okolnostima.

Osećamo potrebu da pored ljubavi prema zemljama našeg porekla, Srbiji i Španiji, pokažemo nedvosmisleno poštovanje mestu zajedničkih sećanja. Vredi pomenuti da je u pesmama, u zvuku i na slici, očigledna određena fascinacija devedesetim godinama prošlog veka, kako u kulturnom tako i u umetničkom pogledu dela. Ne znam da li je to dobro ili loše ali je izvesno da se ljudima sviđa. – dodaje Đorđe.

Kratkim fimom “Stranger” promovišu se tri nove pesme, “Para”, “Stranger” i “Your Lover”. Pored Dragana Mićanovića i Baneta Trifunovića u filmu nastupaju i mlade poljske glumice Roža Klekotko i Hana Skarga pa se može reći da je reč o multinacionalnom, poljsko-srpsko-španskom projektu.

Na nama je da pesme koje smo do sada stvorili izvedemo na način na koji mislimo da one zaslužuju. Želimo da svaki sledeći projekat koji budemo radili dobije dimenziju koju prethodni nije imao. – zaključuje Đorđe Ivanović.

 

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content