NOVI VETROVI U POLITICI: Žene na čelu pet opština u okrugu!

U naredne četiri godine čak pet od šest opština u Rasinskom okrugu vodiće žene!

Jasmina Palurović je u utorak ponovo izabrana na funkciju gradonačelnice Kruševca. Ona je ovu dužnost obavljala i u prethodne tri godine a pre toga je bila zamenica gradonačelnika i predsednica Skupštine Grada Kruševca.

Milena Turk nije novo lice u politici. Od 2014. godine, u dva saziva, bila je poslanica u Skupštini Srbije a u naredne četiri godine biće predsednica Opštine Trstenik.

Opština Brus je u nekoliko prethodnih godina bila u žiži javnosti zbog bivšeg predsednika opštine Milutina Jeličića Jutke kojeg je nekoliko saradnica optužilo za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje. Sada će ovu potkopaoničku komunu predvoditi žene. Predsednica opštine je prof.dr Valentina Milosavljević. Njena zamenica biće profesorka fizike Milijana Todorović dok je predsednica lokalnog parlamenta Dragana Despotović!

Nakon 17 godina Zlatan Krkić je morao da odstupi za mesta prvog čoveka Opštine Ćićevac a zamenila ga je doktorka Mirjana Krkić koja je na izborima predvodila listu Srpske napredne stranke.

U Varvarinu još nisu izabrani organi izvršne vlasti ali je izvesno da će se i na čelu ove opštine naći žena. To će biti doktorka Violeta Lutovac Đurđević. Ona je u dosadašnjoj političkoj karijeri dva puta bila poslanica u Skupštini Srbije a od juna 2016. do decembra 2017. godine bila je i zamenica predsednika opštine.

Sve predsednice opština iz Rasinskog okruga članice su Srpske napredne stranke.

Jedina opština na čijem čelu je muškarac je Aleksandrovac gde je za predsednika izabran doktor Mirko Mihajlović.

Zanimljivo da je u novom sazivu Skupštine Srbije, koja je konstituisana 3. avgusta, šestoro poslanika iz Rasinskog okruga od kojih su pet žene!

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

two × five =

Skip to content