TRSTENIK DOBIO LOKALNU VLAST: Milena Turk nova predsednica opštine!

Milena Turk, članica SNS, izabrana je za novu predsednicu Opštine Trstenik.

Milena Turk je završila Prirodno – matematički fakultet Univerziteta u Nišu i po zanimanju je diplomirana hemičarka.

Za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije prvi put je izabrana 2014. godine, a drugi put nakon izbora održanih aprila 2016. godine.

Za nju je glasao 41 od ukupno 49 odbornika u Skupštini opštine Trstenik.

Gerasim Atanasković, kandidat Srpske napredne stranke, ponovo je izabran na funkciju predsednika Skupštine opštine Trstenik, na današnjoj konstitutivnoj sednici.

Atanasković je ovu dužnost obavljao i u prethodnom, četvorogodišnjem mandatu. Od 49 odbornika u sazivu Skupštine opštine Trstenik za njega je glasalo 35 odbornika iz redova SNS i SPS.

Za zamenika predsednika skupštine izabran je Zoran Miljković, takođe predlog SNS.

Na izborima održanim 21.juna lista SNS-a „Aleksandar Vučić – za našu decu“ osvojila je 31 mandat, zatim grupa građana “Mario Spasić – uvek za svoj rodni kraj” 7, lista “Časno i pošteno za Opštinu Trstenik dr Radovan Popović” 5, SPS – JS 4 i GG Zinat 2 odbornička mandata.

Mario Spasić je najavio da će njegova odbornička grupa biti “i vlast i opozicija” dok je Aleksandar Kandić iz Grupe građana “Zainat” kazao da će biti opozicija.

Po rečima Dr Radovana Popovića “POKS će u narednom periodu biti u opoziciji”. U prethodne četiri godine predstavnici ove političke stranke bili su deo vladajuće koalicije.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content