Obeleženo 15 godina uspešnog poslovanja “Henkel Srbije”

Kompanija „Henkel“ je konferencijom za novinare obeležila 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji.

Saradnja „Henkela“  i “Merime” je započela još 1970.godine a 2002. godine nemačka kompanija je postala vlasnik kruševačke fabrike.

Dušan Antonijević,  direktor fabrike "henkel Srbija" u Kruševcu
Dušan Antonijević,
direktor fabrike “Henkel
Srbija” u Kruševcu

Fabrika „Henkel“ u Kruševcu proizvodi svetski poznate brendove deterdženta i kućne hemije ali i veoma važne i popularne brendove kao što su „Merix“ i „Mer“. Privatizacija „Merime“ se i dalje smatra jednom od najuspešnijih privatizacija u Srbiji a kompanija je realizovala brojne projekte modernizacije i unapređenja proizvodne tehnologije investiranjem više od 200 miliona evra u poslednjih 15 godina. Prateći našu strategiju održivosti kontinuirano smanjujemo ekološki otisak na životnu sredinu. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo u 2018.godini investirati 25 miliona evra u proširenje kapaciteta i izaći na tržište sa novom proizvodnom tehnologijom. – izjavio je Dušan Antonijević, direktor fabrike „Henkel Srbija“ u Kruševcu.

„Henkel“ u Kruševcu ima četiri fabrike u kojima se proizvode tečni i praškasti deterdženti i toaletni osveživači, kao i jedan regionalni magacin. Na 19 proizvodnih linija proizvodi se 110.000 tona 575 različitih proizvoda od čega se 60% izvozi.

Za 15 godina smanjena je potrošnja energije za 41% a upotreba vode za 94% što je izuzetno dostignuće imajući u vidu povećanje proizvodnje. Ova fabrika prva u Srbiji poseduje sertifikate  ISO 50001 i Leed Gold. – dodao je Antojević podsećajući da su volonteri iz „Henkela“ učestvovali u 60 projekata u Kruševcu, radeći na poboljšanju uslova u vrtićima i školama, čija je vrednost 194.000 evra.

Danas izvozimo naše brendove u više od 35 zemalja širom sveta. Treća faza proširenja skladišta je gotova, od januara 2018.godine počinje sa radom potpuno modernizovano skladište, koje će se prostirati na 20.000 kvadrata i imaće 15 rampi za kamione. – objasnio je Igor Erić, direktor logistike „Henkel Srbija“ u Kruševcu.

You might also like More from author

1 Comment

  1. Aleksandar says

    “Uspešno poslovanje” ili Uspešna pljačka?!
    Merima, jedna od najstarijih srpski fabrika je opljačkana i uništena, da bi tu došao švapski Henkel. Henkel nije srpski i nema šta da traži u Srbiji!

Comments are closed.

Skip to content