Obustavljena istraga zbog pokušaja ubistva Vukmirovića!

Više javno tužilaštvo u Kruševcu obustavilo je istragu protiv Aleksandra Antića, Miljana Stevović, Bratislava Stevovića i Srđana Petrovića iz Čitluka, koji su osumnjičeni da su pokušali da ubiju Bobana Vukmirovića.

Kako piše “Blic” Vukmirovića je nepoznata osoba, 27. avgusta 2017. godine,  ranila u stomak. Posle dva meseca kruševačka policija privela je četvoricu osumnjičenih za koje je tužilaštvo, posle višemesečne istrage, utvrdilo da nisu povezani sa zločinom.

 U obrazloženju odluke o obustavi istraga tužilaštvo je navelo da je na prvom saslušanju u svojstvu osumnjičenog Antić priznao zločin i do detalja opisao izvršenje. U toku istrage, na njegov zahtev Antić je ponovo saslušan, negirao je krivično delo i optužio Miljana Stevović.
U istrazi je saslušano deset svedoka, među kojima i oštećeni Vukmirović i niko od njih nije rekao da ima saznanja da osumnjičeni izvršili krivično delo. Navedeno je da su osumnjičeni Bratislav i Miljan Stevović i Petrović, kao i svedoci naveli da je osumnjičeni Antić nestabilna ličnost, sklon hvaljenju i izmišljanju događaja.

U istrazi su nađeni i materijalni dokazi koji su demantovali Antićevu izjavu da mu je oružje dao Miljan Stevović te da ga je učio da puca na “Panjevcu”, kao i da mu je posle krivičnog dela vratio pištolj. Balističko veštačenje čaura nađenih na “Panjevcu” i onih pored vozila oštećenog Vukmirovića nije pokazalo da su ispaljene iz istog oružja, navodi tužilaštvo u odluci da obustavi postupak.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content