Odluka u Gašićevoj žalbi naredne srede

1

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije će o žalbi na odluku da je bio u sukobu interesa  ministra odbrane Bratislava Gašića odlučiti 23. decembra.

Na sednici Odbora održanoj u sredu saslušan je advokat Bratislava Gašića te je zato odluka pomerena.

Agencija je krajem septembra utvrdila da je ministar odbrane bio u sukobu interesa kada je, kao gradonačelnik Kruševca, zaključio ugovore s firmama u vlasništvu svoje supruge i sina. Posle ove odluke, Gašić je najavio podnošenje žalbe, jer, kako je naveo, neće nikome da dozvoli da baca ljagu na njegovo ime. Na odluku Agencije Gašić se žalio Odboru, kao drugostepenom organu.

U rešenju Agencije se navodi da je Gašić kao gradonačelnik Kruševca 2013. i 2014. zaključio dva ugovora sa firmom “ADD Production”, u vlasništvu njegove žene Irene Gašić, i dva sa preduzećem “BNZ Higijenic”, čiji je suvlasnik njegov sin Vladan.

Tadašnji gradonačelnik nije obavestio Skupštinu grada Kruševca i Agenciju o sumnji u postojanje sukoba interesa, čime je prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, pa mu je izrečena mera javnog objavljivanja odluke o povredi zakona, navedeno je u rešenju.

Можда вам се допадне и Више од овог аутора

1 коментар

  1. cane каже

    Treba nam nova Agencija za borbu protiv korupcije ! Postojeća nema kredibilitet i treba je rasformirati. Zašto više niko ne pominje konferenciju za štampu na kojoj je Mario Spasić obelodanio dokaze o teškim finansijskim i drugim zloupotrebama u ovom državnom organu koji treba da bude kjlučna institucija u borbi protiv korupcije.

Оставите одговор

Ваша е-маил адреса неће бити објављена.

2 × 4 =

Skip to content