“OSMEH NA DLANU”: Završen projekat “Mesec slikarstva”

Udruženje za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa posebnim potrebama “Osmeh na dlanu”, u partnerstvu sa Udruženjem za pomoć osobama sa autizmom Kruševac, realizovalo je projekat “Mesec slikarstva”.

Održali smo četiri likovne radionice u prostorijama Alternativnog kulturnog centra Gnezdo u Bivolju i Etno domaćinstvu Mali raj sa kulom na 17 vetrova u Lipovcu. Na radionicama je učestvovalo oko 25 članova iz oba udruženja i uz podršku mlade slikarke Miroslave Petronijevic iz Dedine i defektologa Lidije Mladenovske i Vesne Petrović učesnici radionica su slikali u blokovima, grupni rad na hameru i oslikavali torbe različitim tehnikama: štapićima za uši, dnom flašice, balonima, kesama, prstima, kanapom, četkicama.

Sve radove na kraju radionica smo kačili na kanap štipaljkama i pravili malu izložbu a takođe objavljivali i na društvenim mrežama kako bi prijatelji, poznanici mogli da uživaju u našim umetničkim delima.

Našim članovima treba mala pomoć i podrška da pokažu svoje mogućnosti i da se uklope u kulturni život lokalne zajednice a to je najlakše kroz umetnost, slikarstvo, jer svaki rad predstavlja jedno malo umetničko delo u koje su uslikali puno ljubavi”, ističe Svetlana Ivanović, potpredsednica udruženja.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content