Patrijarh Irinej osveštava crkvu na Bagdali

0

Protokol Grada Kruševca saopštio je da će u utorak biti obavljeno osveštanje crkve Svetog proroka, preteče i krstitelja gospodnjeg Jovana na Bagdali čiji su ktitori Bratislav i Boban Gašić.

„Novosagrađeni hram osveštaće i služiće svetu liturgiju Njegova Svetost patrijarh Srpski gospodin Irinej“, navodi se u dopisu Službe protokola.

Temelji crkve Svetog Jovana na Bagdali osveštani su na Vaskrs. Radove je izvodilo preduzeće „Vlasinac Igda“ iz Kruševca a površina crkve je 80 kvadrata. Prvobitno je bilo planirano da crkva bude završena do Vidovdana, ali su, iz nepoznatih razloga, radovi okasnili.

Bratislav Gašić je položio kamen temeljac za crkvu na Bagdali
Bratislav Gašić je položio kamen temeljac za crkvu na Bagdali

Ktitori crkve su ministar odbrane Bratislav Gašić i njegov brat Boban Gašić, vlasnik preduzeća „BG Produkt“. Sveti Jovan je porodična slava Gašića.

Bratislav Gašić je od 2013. godine nosilac ordena Svetog Save drugog reda.

Ministar odbrane Bratislav Gašić je, sa lokalnim funkcionerima, u subotu obišao ulicu u Grabaku, semafor ispred osnovne škole u Majdevu, semafor ispred osnovne škole u Velikim Kupcima, put za crkvu u Šavranu, put kod igrališta u Stepošu, glavnu ulicu u Mudrakovcu, nastavak ulice Ratomira Hercega u Ujedinjenim nacijama, put Brajkovac – Konjuh i radove na kući porodice Dogandžić – Kosić na Barama.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content