Plastenik za štićenike VP doma

0

U Vaspitno-popravnom domu sutra će biti predat na upotrebu novi plastenik u kojem će štićenici uzgajati cveće.

U saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Republike Srbije, nemačka organizacija Help – Hilfe zur Selbsthilfe je u okviru projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana” Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu donirala projekat, drenažni sistem, sistem za grejanje i sistem za prihranu i navodnjavanje plastenika, u ukupnom iznosu od 40.000 evra od čega je Uprava, odnosno VPD Kruševac sufinansirala 50%.

Pored donirane opreme zavodskim ustanovama, u okviru ovog programa, donirane su i stručne obuke za zaposlene u tim ustanovama kao i za osuđena lica. Do kraja projektnih aktivnosti biće ukupno deset ustanova za izvršenje krivičnih sankcija u Srbiji koje su kroz Helpovu komponentu resocijalizacije, od 2014. godine pomognute opremom i obukama (Kruševac, Leskovac, Niš, Požarevac, Zabela, Sombor, Sremska Mitrovica, Subotica, Zaječar, Vranje).

Vrednost do sada realizovanih aktivnosti u više projekata, u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija i vezanim kazneno-popravnim ustanovama, iznosi 610,000 evra.

U Vaspitno-popravnom domu iz godine u godinu radimo na osavremenjavanju obrazovnih i stručnih programa i idemo u korak sa potrebama tržišta rada, obučavamo štićenike za nova, deficitarna zanimanja kako bismo ih osposobili za život i rad kada izađu iz naše ustanove“, ističu u VP domu.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content