Podrška za otvaranje regionalnih startap centara

U kabinetu ministra bez portfelja, zaduženog  za inovacije i tehnološki razvoj, potpisana su prva tri ugovora za otvaranje regionalnih inovacionih startap centara u Kruševcu, Subotici i Pirotu.

Ovi projekti su vredni ukupno 89 miliona dinara. Ako želimo da imamo uspešne mlade inovatore, buduće tehnološke preduzetnike, startap kompanije, moramo da omogućimo mladima da imaju najmoderniji prostor i opremu za rad. Upravo će to dobiti u regionalnim inovacionim startap centrima“, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović.

Ukupan iznos odobrenih sredstava je 42.157.819,93 dinara, učešće grada nije predviđeno, dok je učešće Biznis inkubatora 2.179.025,50 dinara.

Ceo projekat je podeljen u tri segmenta:

– adaptacija prostora i privođenje nameni, iznos odobrenih sredstava – 17.704.978,03dinara

– opremanje Regionalnog inovacionog startap centra Rasinskog okruga – 18.612.841,90 dinara

– realizacija programa rada i upravljanje RISC, iznos odobrenih sredstava – 5.840.000,00 dinara

Ugovor sa ministrom dr Nenadom Popovićem, u Vladi Republike Srbije, potpisali su gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović i direktorka „Biznis inkubator centra“ Dragana Bogdanović.

Gradonačelnik Jasmina Palurović zahvalila se ministru Popoviću i napomenula da ovo daje mogućnost da mladi u svojim sredinama, nakon završetka studija, mogu u svom gradu da pokrenu sopstveni biznis i na taj način unaprede život svoje porodice, kao i boljitak za lokalnu zajednicu.

Nadam se da će budući preduzetnici svojim dobrim idejama i biznis planovima razgranati posao i omogućiti zapošljavanje većeg broja radnika, a Grad Kruševac je uvek tu za svaku eventualnu pomoć i podršku”, kazala je Palurovićeva.

Direktorka „Biznis inkubator centra“ Dragana Bogdanović iznela je podatke o sadašnjim i budućim „stanarima“ ovog centra.

Mi za sve svoje korisnike, bilo da su novi ili su već u inkubatoru, organizujemo brojne seminare i predavanja kako započeti biznis, odnosno kako ga još više unaprediti. Biznis inkubator u Kruševcu radi od 2008. godine, a do sada je 57 subjekata koristilo njegove usluge. Statistički gledano, preko 70% preduzetnika, koji su svoje prve korake u poslovanju svojih preduzeća započeli u BIC, još uvek rade i na taj podatak smo jako ponosni“.

FOTO: www.inovacije.gov.rs

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content