POMOĆ SREDNJOŠKOLCIMA U IZBORU ZANIMANJA: Odluka za budućnost!

U okviru programa podrške karijernom razvoju mladih Edukativni centar je danas organizovao Realni susret sa zanimanjima “Future me” za učenike kruševačkih srednjih škola.

Pred prepunom salom Kruševačkog pozorišta svoja zanimanja predstavilo je šest osoba iz različitih sektora. U izazovima svojih zanimanja govorili su kriminalistička inspektorka Marija Ivanović, advokat Miloš Miladinović, arhitektkinja Sofija Živić, programer Zoran Jordović i street art umetnik i grafički dizajner Petar Popović Piros.

U okviru Realnog susreta sa zanimanjima predstavljena je i Nova industrija haba.

Nova industrija hab je moderno koncipiran radni prostor, nastao kreativnom transformacijom starog poslovnog prostora u instituciju koja spaja preduzetničke, edukativne, kulturne i komericijalne te aktivnosti civilnog društva. Sprovodimo aktivnosti koje će biti od velike koristi mladima kao što su unapređenje digitalnog preduzetništva, među kojima su različite obuke i treninzi za srednjškolce, kako bi razumeli brojne aspekte digitalnog preduzetništva. Time bi okupili mlade ljude iz lokalne zajednice koji imaju zajednički interes“, istakao je je Đorđe Živković, programski koordinator Nova industrija haba u okviru Edukativnog centra Kruševac.

 

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content