PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA: Prošle godine u Srbiji ubijeno najmanje 30 žena u partnerskom nasilju!

0

U Srbiji je u 2018. godini ubijeno najmanje 30 žena u porodično-partnerskom odnosu, pokazala je analiza medijskih članaka Mreže “Žene protiv nasilja”.

U toku prvih pola godine u 2018. godini je ubijeno čak 20 žena. U slučajevima kada je žena ubijena od ruke poznatog učinioca, u 13 zločina počinilac je bio partner, dok je u sedam slučajeva to bio član porodice.

Najveći broj žena usmrćen je nožem, sedam , četiri su udavljene, a tri su ubijene hicem iz pištolja. Dve žene su tučene do smrti, a jedna je ubijena puškom. Tri žene usmrćene su na drugi način.

Sedam ubijenih žena je bilo starosti od 56 do 65 godina, pet preko 65 godina, a tri starosti između 46 i 55 godina. Dve ubijene žene bile su starosti od 36 do 45 godina, dve starosti od 18 do 25, i jedna između 26 i 35 godina.

Statistika koju je Mreža “Žene protiv nasilja” prikupila na osnovu medijskog izveštavanja pokazuje najmanji moguć broj femicida, jer je moguće da nisu svi slučajevi dospeli u medije. Osim toga, nemoguće je utvrditi koliko je žena umrlo od posledica dugogodišnjeg trpljenja nasilja.

Izvor: Novosti.rs

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content