Potpisan ugovor za izgradnju grupe kolektora i kolektorske mreže

U Gradskoj upravi Kruševca potpisan je ugovor za izgradnju kanalizacionog kolektora u okviru projekta koji je podržan od strane Nemačke razvojne banke KFW.

Početak radova je predviđen za 4. januar 2017. godine a planirano je da budu završeni za 15 meseci. Pored izgradnje preostalih gradskih kolektora biće urađene i kanalizacione mreže za sela Veliko Golovode, Modrica, Lipovac i Pakašnica u ukupnoj dužini od 31 kilometra kao i regulacija Garskog potoka u dužini od 1.500 metara.

Prema rečima Vladimira Milosavljevića, direktora JKP „Vodovod“, ovim ugovorom se nastavljaju radovi na projektu „Program III“ kako bi se što veći deo grada pokrio kanalizacionom mrežom.

Ovo je sistemsko rešenje kojim će Grad Kruševac u najvećoj meri rešiti problem komunalnih i industrijskih otpadnih voda pri čemu će biti ispoštovani svi ekološki standardi. Neće više biti nekontrolisanog ispuštanja otpadnih voda u rečne tokove na teritoriji Kruševca a u Zapadnu Moravu će se ispuštati čista voda. – kazao je Milosavljević.

Vrednost radova je 5.511.000 evra a izvođač je konzorcijum u kojem su „Telekomunikacija“, „Jedinstvo“ iz Sevojna i „SADE“.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content