POTPISAN UGOVOR: Za rekonstrukciju dva vrtića 58 mi

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić potpisao je danas u Kruševcu ugovore o rekonstrukciji dva vrtića u tom gradu „Golub mira“ i „Labud“.

Ugovor sa ministrom potpisali su zamenik gradonačelnice Kruševca Aleksandar Jovanović i izvođač radova.

Drago mi je što baš u ovom mestu, Kruševcu, i to na ovaj svečani dan, potpisujemo ugovor o rekonstrukciji dva vrtića čime još jednom pokazujemo da mislimo na našu budućnost, na najmlađe, predškolski uzrast“, rekao je ministar Ružić.

On je ocenio da je ulaganje u obrazovanje ključ razvoja našeg društva i da je Ministarstvo zato, uz pomoć Svetske banke ušlo u projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“.

Ukupan iznos projekta je 47 miliona evra i njime smo želeli da u potpunosti podignemo kvalitet celokupnog predškolskog sistema i posebno ga učinimo još dostupnijim i pristupačnijim deci iz svih društveno osetljivih grupa“, rekao je ministar.

Za ova dva vrtića u Kruševcu, kako je rekao, biće izdvojeno preko 58 miliona dinara, bez PDV.

Ujedno ćemo rekonstrukcijom objekata obezbediti i 160 novih mesta za mališane, po 80 u svakom vrtiću. U pitanju je dogradnja i rekonstrukcija postojećih objekata, a završetak radova je 8 meseci od dana početka radova“, rekao je ministar.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz ovaj projekat nastoji da poveća broj mesta u predškolskim ustanovama, da se poveća obuhvat dece, naročito iz osetljivih socijalnih grupa i to izgradnjom novih i adaptacijom postojećih objekata.

Zamenik gradonačelnice KruševcaAleksandar Jovanović istakao je današnje potpisivanje ugovora veoma važno za ovaj grad i za bolje uslove boravka dece u vrtićima.

Dodao je da će kroz ovaj projekat, ova dva vrtića u Kruševcu dobiti veći kapacitet, ali i novi nameštaj, didaktička sredstva, igračke i sve što je neophodno za boravak dece u vrtićima.

Prethodno, ministar Ružić je u Kruševcu posetio i Medicinsku školu, u kojoj je nadograđen školski prostor, a Ministarstvo prosvete je ove radove podržalo sa 450.000 evra.

«Za nepunih mesec dana očekujemo i da stigne i nameštaj, čime se potpuno kompletira renoviranje i učenici će od septembra ući u potpuno nove klupe i nov prostor. Ova škola ima dugu tradiciju, kvalitetne i motivisane učenike, pohvale i za posvećene nastavnike da to sve tako i bude, a paralelno da usavršavaju svoje kompetencije», rekao je ministar Ružić tokom posete školi.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

twenty + fourteen =

Skip to content