U NASELJU “MARKO ORLOVIĆ”: Pomoć za rekonstrukciju Romskog kulturnog centra

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović posetila je danas Romski kulturni centar, čija je rekonstrukcija delom finansirana iz budžetskih sredstava.

Mi smo u službi građana i samo zahvaljujući njima i njihovim zahtevima uspeli smo sve ovo da uradimo. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je ovde, u romskom naselju Marko Orlović otvorilo Romski kulturni centar i ono što je važno za ovo naselje jeste da se ono izdvaja i po infrastrukturi i po aktivnostima koje se u njemu promovišu“, istakla je Obradović.

Ona se zahvalila gradskoj upravi Kruševca koja je prepoznala apele romske zajednice, koja je ukazala u šta treba uložiti novac.

Obradović je istakla da ljudi koji žive u ovom naselju znaju da samo obrazovanjem i borbom mogu da ostvare napredak, jer je naselje koje ima sadržaj dobilo sada i uređen prostor za realizaciju istog. Ona je poručila da je za državu važno da svaki građanin može da napreduje i da se ostvaruje u svom punom kapacitetu.

Suština je ono o čemu je nedavno i predsednik govorio, a to je borba i zalog za decu, ovde ima puno dece i sva ona moraju da imaju priliku da budu obrazovana i da se njihov život odvija u pristojnim, urbanim uslovima. Pripadnici romske nacionalne manjine su jednaki sa svim ostalim građanima, a ono što je meni posebno važno jeste da se glas Roma čuje i da oni traže da imaju isto što i drugi građani Srbije, za šta imaju snažnu podršku Ministarstva i moju ličnu podršku. Država je tu za sve svoje građane i oni to moraju da znaju“, zaključila je Obradović.

Nakon obilaska Romskog kulturnog centra u naselju Marko Orlović, u kome živi preko 2.000 kruševačkih Roma, ministarka Obradović obišla je i Tjubing stazu u sportsko-rekreativnom parku Bagdalino, čije je renoviranje takođe finasirano iz budžetskih sredstava Ministarstva.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content