POTVRĐENO: Jutka ide na izdržavanje zatvorske kazne 20. januara

Milutin Jeličić Jutka, nekadašnji predsednik opštine Brus, mora da se javi u Okružni zatvor u Kruševcu 20. januara.

Jeličiću je početkom novembra potvrđena tromesečna zatvorska kazna zbog zbog seksualnog uznemiravanja bivše saradnice Marije Lukić.

Pravnosnažna i izvršna presuda Osnovnog suda u Kruševcu 5K.br.297/19 od 10.07.2020.godine, kojom je okrivljeni Milutin Jeličić iz Brusa, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca, primljena je u Osnovni sud u Brus dana 16. decembra 2020.godine, nakon čega su formirani spisi predmeta izvršenja kazne zatvora. Osnovni sud u Brusu u postupku izvršenje kazne zatvora prema osuđenom Milutinu Jeličiću postupio u skladu sa čl.53 st.2 ZIKS i čl.56 istog Zakona, i osuđenog uputio na izvršenje kazne zatvora u Okružni zatvor u Kruševac. Nalogom je određeno da je osuđeni dužan da se javi u Okružni zatvor Kruševac dana 20. januara 2021. godine”, navode u Osnovnom sudu u Brusu.

Nalog za upućivanje na izdržavanje kazne zatvora Jeličić je primio na 21. decembra 2020.godine. Nalog za izdržavanje kazne zatvora dostavljen je i Okružnom zatvoru Kruševcu u kome je navedeno da su u obavezi da prime osuđenog na izdržavanje kazne.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content