Povećan porez na nekretnine u Kruševcu

Danas je održana još jedna burna sednica Gradske Skupštine Kruševca. Rasprave odbornika i duboko podeljeni stavovi danas su rezultirali time da je većinom glasova povećana stopa poreza na nekretnine sa O,30% na O,35% po kvadratnom metru (prevedeno: za oko 16%), i to povećanje stupiće na snagu od 1. januara 2016. godine.

Opozicioni diskutanti su izneli činjenice da je veliki broj Kruševljana ostao bez posla, da gradjani nemaju novca ni za režije čija je cena već povećana, a ni za ovaj porez na imovinu. Oni tvrde da je u pitanju atak na prazan džep građana, a da je vlastima jedino važno da se napuni gradski budžet. Kažu još i da veliki broj Kruševljana nema nikakvih prihoda, i da je veliki problem kako da sastave kraj sa krajem, što nikoga iz vlasti ne interesuje. Manjina iz opozicije je iznela stav da su građani krajnje osiriomašeni i da su njihovi kućni budžeti ugroženi, jer je u gradu tokom privatizacije ugašeno čak 27.000 radnih mesta.

Možda je najglasniji i najdirektniji bio odbornik Srđan Milivojević koji je ustvrdio: “Ovde se sprovodi državni udar da bi se srušio premijer Aleksandar Vučić. Ja javno ustajem i branim predsednika Vlade Aleksandra Vučića od nezasićenih članova njegove stranke.” izjavio je odbornik Srđan Milivojević, za šta mu je od strane predsedavajućeg izrečena opomena.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content