POVODOM DANA OPŠTINE VARVARIN: Plakete za arhimandrita Alekseja i fotoreporterku Gabrijelu Senft

0

Ovogodišnji dobitnici Plakete Opštine Varvarin, povodom 23. septembra, su arhimandrit Aleksej, iguman manastira Svetog Luke u Bošnjanu, i Gabrijela Senft, fotoreporterka iz Berlina.

Plaketa opštine Varvarin biće dodeljena arhimandritu mr Alekseju (Bogićeviću), igumanu manastira Svetog Luke u Bošnjanu, za izuzetan doprinos obnovi i izgradnji manastira Svetog Luke u Bošnjanu, duhovnu, kulturnu i društvenu delatnost a Gabrijeli Senft, fotoreporterki iz Berlina, za veliki doprinos u borbi za širenje istine o zločinima tokom NATO agresije 1999. godine, širenju istine o žrtvama na varvarinskom mostu, izdavačku i humanitarnu delatnost.

Plaketa opštine Varvarin biće uručena i Jasminki Sokolović iz Gornjeg Katuna za dugogodišnji rad na organizaciji Etno – festivala u Varvarinu i promociju turizma.

Zahvalnice Opštine Varvarin dobiće Slavoljub Ćirić iz Bačine, Jasmina Vitaz iz Orašja, Anđelka Jovičić i Zorica Mijailović iz Varvarina, Udruženje žena “Juhorske vile” iz Obreža i Radivoje Tomić iz Toljevca.

Povodom Dana opštine Varvarin, novčane nagrade u iznosu od po 10.000 dinara dobiće učenici generacije Srednje škole Varvarin i osnovnih škola sa teritorije varvarinske opštine.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content