POVODOM SMRTI TRUDNICE IZ KRUŠEVCA OGLASIO SE KBC NIŠ: “Pacijentkinju su doveli sa već razvijenom sepsom!”

0

U kliničkom centru u Nišu saopšteno je da su lekari i medicinsko osoblje učinili sve da spasu život pacijentkinji T. M. iz Kruševca koja je preminula 1. avgusta zbog sepse.

Ona je prebačena iz Kruševca u Niš sa već razvijenim simptomima ove bolesti.

Pacijentkinja je primljena 23. jula u stanju već razvijene sepse sa respiratornim distres sindromom i poremećajem zgrušavanja krvi što sve i jesu pokazatelji razvijene sepse.

Odmah po prijemu priključena je na aparat za veštačku ventilaciju kako bi se podigao nivo kiseonika u krvi i urađena je kompletna dijagnostika. Tokom čitavog lečenja konsultovani su urolozi, nefrolozi, pulmolozi, infektolozi, klinički farmakolozi i činjeno je bukvalno sve da se spasi život pacijentkinji.

U jednom trenutku došlo je do poboljšanja njenog stanja, međutim i pored intenzivne terapije i napora svih lekara preminula je 1. avgusta u 16.35 časova. Istog tog dana ali malo ranije, konstatovano je da ne postoje srčane radnje ploda, nakon čega je indukovan abortus, ne bi li se spasio život pacijentkinji”,  navodi dr Dragiša Ljubenović, načelnik intenzivne nege na klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

Izvor: Blic.rs

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content