Poziv malim i srednjim preduzećima za podnošenje projektnih predloga

Pre par dana je otvoren poziv koji može biti zanimljiv i jednom broju firmi iz našeg kraja. U pitanju je poziv programa za konkurentnost malih i srednjih preduzeća (COSME) za dostavljanje predloga projekata za proizvode bazirane na inovativnom dizajnu i visokim tehnologijama. Cilj ovog poziva je da se inovativnim i kreativnim rešenjima olakša put do tržišta, da se uveća tržište tih proizvoda i unapredi konkurentnost evropskih malih i srednjih preduzeća koja posluju u ovoj oblasti.

COSME
COSME

Poziv je otvoren za one kompanije koje pokrivaju različite procese u lancu proizvodnje i plasmana: dizajn, izradu i distribuciju. Odnosi se na proizvode od tekstila, odeću, predmete od kože i krzna, obuću, torbe i ostale aksesoare, sportsku opremu, igračke, proizvode za unutrašnju dekoraciju (nameštaj, sanitarni proizvodi, podne i zidne obloge, prozori, stolovi i drugi kuhinjski elementi, predmeti od stakla), naočare, satove, nakit, različite kozmetičke i proizvode za ulepšavanje.

Rok za dostavljanje predloga projekata je 14. april 2016. Pravo učešća imaju mala i srednja preduzeća koja se baziraju na inovativnim dizajnerskim rešenjima (samostalno i/ili u konzorcijumu), ali i univerziteti, istraživački instituti i drugi.

Ovo može biti šansa da manje firme, koje i onako imaju problema sa finansiranjem svog razvoja, ostvare finansiranje za svoju inovativnu poslovnu ideju ili rešenje.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content