Lovci pomažu divljim životinjama

Da je lov nešto više od onoga što većina ljudi misli ovih dana potvrđuju kruševački lovci. Oni svojim nesebičnim zalaganjem tokom hladnih zimskih dana i ove godine još jednom potvrđuju da su pravi zaštitnici divljih životinja. Spovođenjem akcija prihrane divljači i organizovanog lova na predatore lovci kruševačkog kraja aktivno ispunjavaju i svoju ekološku ulogu.

Prihrana divljači
Prihrana divljači

Početkom ove godine pala je značajnija količina snega koji otežava život svima, a posebno divljim životinjama. Kako bi obezbedili opstanak i olakšali preživljavanje na niskim temperaturama u vreme kada životinje teško dolaze do hrane, lovci svakodnevno vrše prihranjivanje svih vrsta divljači.

U lovištu “Rasina” se već godinama redovno grade hranilišta, kako za gajene vrste divljači, tako i hraniliša i solišta za srneću i crnu divljač. Lovci svih 40 sekcija Lovačkog udruženja Kruševac već od prvih mrazeva u lovište iznose značajne količine kukuruza, ovsa i ječma za prihranu fazana, jarebica i zeca, ali i sena za srneću divljač. U sekcijama gde je stalno prisustvo divljih svinja uveliko se iznosi kukuruz na ustaljena hranilišta, prilagođena ovoj vrsti divljači.

Izvor: Lovačko udruženje Kruševac

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content