PREMIJERA KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA: “Familija, Čin III Scena 14”, prema Nušićevoj “Gospođi ministarki”

U petak, 28. februara, sa početkom u 20 časova,  premijerno će biti izvedena predstava “Familija, Čin III Scena 14”, prema komediji Branislava Nušića “Gospođa ministarka”, u adaptaciji Žanka Tomića i Jovana Ristića i režiji Žanka Tomića.

Glavne uloge u predstavi igraju Nebojša Vranić (Vasa), Biljana Jocić Savić (Daca), Dragan Marinković (Jova Pop Arsin), Dušan Dule Jovanović (Teča Panta), Jovanka Andrić (Soja), Momčilo Radosavljević (Jakov), Bojan Veljović (Pera Kalenić), Slađana Nestorović Ristić (Savka), Predrag Milenković (Sava), Mateja Vuković (Mile) i Jovana Đorić (Ministarkin glas).

Ovde se i bukvalno radi o jednoj sceni iz poznatog Nušićevog komada. Ne znam za takav slučaj da je neko jednu scenu transformisao u predstavu. Scena u originalnoj verziji ima nekih 15 strana, 20 do 25 minuta i neki likovi se pojavljuju samo u toj sceni. Mnogi bi tu scenu “štrikovali” kako bi skratili predstavu i smanjili troškove za desetak glumaca. Mi smo od toga uradili predstavu kako bi videli šta se dogodilo sa tim likovima koji su uložili veliku nadu u Gospođu ministarku“, istakao je na konferenciji za novinare reditelj Žanko Tomić.

Ovo je, inače, peta premijera Kruševačkog pozorišta u ovoj sezoni a prva u kalendarskoj godini.

Pretpremijera je u četvrtak, 27. februara.

FOTO: Kruševačko pozorište – R. Vučković

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content