PREMIJERA KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA: “Sile u vazduhu”

U subotu, 14. januara, sa početkom u 20:00 časova, premijerno će biti izvedena predstava “Sile u vazduhu”, prema tekstu Nebojše Romčevića u režiji Jovane Krstić.

Ovo je sedma premijera Kruševačkog pozorišta i rezultat je saradnje naše kuće i Fakulteta dramskih umetnosti sa kojim smo dogovorili da najbolji studenti završne godine svoje diplomske predstave rade ovde“, kazao je Branislav Nedić, upravnik Kruševačkog pozorišta.

Rediteljka Jovana Krstić je naglasila da je za mlade reditelje “jako bitan prelaz sa fakulteta u pozorište”.

Ovo je predstava o bivšim ljudima koji čekaju neki bolji život koji nikako da počne. Svi traže kap veselja koja dođe na dve, tri sekunde i ode. U đanrovskom smislu ovu predstavu je teško detektovati jer u njoj ima i Čehovljevske ironije, i farse i tipično srpskog humora“, naglasila je Jovana Krstić.

U predstavi “Sile u vazduhu” igraju Dejan Tončić, Biljana Nikolić, Stevan Zdravić, Ema Stojanović, Biljana Savić, Nebojša Vranić, Dragan Marinković, Predrag Milenković i Balša Nenadić.

Prvi put sam radio sa diplomcem i uživao sam. Ovu ulogu sam baš zavoleo. Mislim da su “Sile u vazduhu” predstava u najboljem maniru Zvezdara teatra iz njegovih “zlatnih dana”, smatra Dejan Tončić.

FOTO: Kruševačko pozorište

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

19 − 13 =

Skip to content