Prikazana pilot-epizoda serije “Enter”: Urbana priča o Kruševcu

0

U Kruševačkom pozorištu priakazana je pilot-epizoda serije “Enter” koju je režirao popularni glumac Marko Živić a koja bi od februara trebalo da bude snimana u Kruševcu.

Marko Živić je rođen u Kruševcu, gde je započeo i glumačku karijeru, a kroz ovu seriju na neki način želi da vrati dug rodnom gradu i brojnim odličnim glumcima koji su odavde potekli.

Marko Živić u jednoj od scena iz pilot epizode serije "Enter"
Marko Živić u jednoj od scena iz pilot epizode serije “Enter”

Srbija južno od Beograda se obično doživljava kao prostor gde žive neki ljudi sa šajkačama. Želim da pokažem da je moguće uraditi urbanu priču i u gradu kao što je Kruševac. U osnovi serije je priča o devojci sa Kosova koja dolazi da studira u Kruševcu. Paralelno ide priča o dve kafane i njihovim vlasnicima koji su rivali. Serija je u isto vreme i melodramska i komična. – objašnjava Marko Živić.

Za ovaj projekat Živić je okupio odličnu ekipu glumaca koju predvode Miloš Samolov, LJubomir Bandović, Viktor Savić i Zlata Numanagić. LJiljana Stjepanović odlično poznaje Kruševac jer je igrala u dve predstave Kruševačkog pozorišta a u blizini je godinama snimala seriju “Selo gori a baba se češlja”.

U ekipi su i rođene Kruševljanke Ana Sakić i Katarina Marković, glumci Kruševačkog pozorišta Dejan Tončić,Slađana Nestorović i Bojan Veljović i veliki broj mladih glumaca sa akademije.

Imao sam potrebu da uključim u projekat glumce iz Kruševca, Niša,kao i glumce koji žive i rade u Beogradu, a vode poreklo iz Kruševca. Očekujemo da snimanje započnemo u februaru. Slobodište, Jastrebac,Rasina, Morava, urbana naselja na obodima Kruševca samo su neke od lokacija gde će biti snimana serija. Scene koje se dešavaju u zatvorenom prostoru se iz produkcijskih razloga snimaju u Beogradu.– dodaje Živić.

Scenario serije potpisuje dramaturg Branislav Nedić, upravnik Kruševačkog pozorišta, a autori su sa svojom produkcijom “Biboss” u pregovorima sa više nacionalnih televizija u vezi sa snimanjem kompletne sezone, koja bi obuhvatila 10 epizoda od po 45 minuta.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content