Vicešampionska titula za Luku Milića na Svetskom kupu u Mirni

Kruševljanin Luka Milić osvojio je srebrnu medalju na turniru Svetskog juniorskog kupa u badmintonu TEM Slovenia Junior International 2017 i plasirao se među trojicu najboljih igrača na evropskoj rang listi.

Milić, koji je bio drugi nosilac, u finalu je sa 2:1 poražen od prvog nosioca, Moldavca Kristijana Savina. Prethodno  je talentovani Kruševljanin na pleća bacio Italijana Simona Kolemana (2:0) u drugom kolu, Austrijanca Nikolasa Rudolfa (2:1) u osmini finala, Čeha Jirija Krala (2:0) u četvtfinalu i Mađara Baslaša Papaija u polufinalu (2:0).

Ovo je za mene bio odličan turnir. U svakom meču sam uspeo da od početka do kraja održim koncentraciju i istrajem u taktičkim zamislima. Stigao sam do još jednog međunarodnog finala i veoma sam zadovoljan zbog toga. Naredne nedelje me očekuje jak seniorski turnir u Mađarskoj i već sutra počinjem pripreme. – kazao je Luka Milić koji će se posle uspeha u Mirni najverovatnije probiti među tri najbolja igrača na najnovijoj rang listi Evropske badminton konfederacije.

Na turniru 23. TEM Youth International 2017, čiji je prvi deo održan u Mokronogu, a završnica u Mirni, uporedo sa turnirim Svetskog juniorskog kupa, srpski reprezentativci iz Kruševca Viktor Petrović i Nina Bogdanović stigli su do dva zlatna odličja, oba u singlovima konkurencije igrača uzrasta do 13 godina, čime su opravdali uloge favorita i prvih nosioca. Petrović je u finalu savladao Poljaka Aleksandera Mitroševskog (3:0), dok je Bogdanovićeva u borbi za trofej bila bolja od Čehinje Petre Maiksnerove (3:1).

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content