ПРИЗНАЊЕ ЗА КРУШЕВЉАНКУ: Снежана Јаковљевић добитница награде „Анђелка Милић“

Активисткиња Удружења жена Пешчаник Снежана Јаковљевић једна је добитница награде „Анђелка Милић“ за 2024, коју додељује Секција за феминистичка истраживања и критичке студије маскулинитета.

Она је награду добила у категорији за изузетан или животни допринос у стварању знања из области родних и феминистичких студија и њихове примене у женском покрету, као и афирмацији политика родне равноправности у Србији, у којој је такође награђена и професорка докторка емерита Свенка Савић, Универзитет у Новом Саду. 

Добитница награде „Анђелка Милић“ за најбољи научни рад у области друштвених и хуманистичких наука, културе и уметности, објављен 2023. је Јасна Јовићевић за монографију „Добро јутро џезерке“.

За подршку развоју стварања знања из области родних и феминистичких студија у Србији (теорија и истраживања) награда је припала Наташи Тодоровић и Милутину Врачевићу, Црвени крст Србије.

За увођење или подстицање пракси које доприносе успостављању родне равноправности у организацијама, институцијама или у локалним заједницама путем феминистичких истраживања и критичких студија маскулинитета награђена је Биљана Степанов, Центар за подршку женама.

За креативни подухват, који користи сазнања из области феминистичке теорије и истраживања, као и критичких студија маскулинитета награђен је пројекат „Изузетне жене Србије“, чије су ауторке: Нађа Бобичић, Дара Шљукић, Ane Sicke – Brinks, Александра Калинић и Невена Николић.

Награде ће добитницама бити уручене у среду, 6. марта 2024. на свечаности у Аероклубу, од 18 сати.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content