Proglašeni pobednici Festivala dečjeg filma

U Varvarinu su proglašeni pobednici Festivala dečjeg filma “Festivalčić” na kojem je prikazano šest autorskih dečjih filmova.

Za apsolutno najbolji film proglašen je rad učenika OŠ “Heroj Mirko Tomić” iz Donjeg Krčina “Škola iz snova”.

Specijalna nagrada projektnog tima za film koji je ispunio sve zahteve konkursa pripala je OŠ “Sveti Sava” iz Bačine, “Moja škola iz snova”.

Film sa najjačom porukom je “Reciklaža nije gnjavaža” OŠ “MirkoTomić” iz Obreža.

Najbolji film po mišljenju publike je “Biraj život” učenika Srednje škole Varvarin.

Najkreativniji film je “Zdravo rastimo” đaka OŠ “JovanKursula” iz Varvarina dok je najoriginalniji film “Zdravo se hranimo” učenika OŠ “Dragi Makić” iz Bošnjana.

Proglašenje pobednika Festivala dečjeg filma “Festivalčić”

Autori nagrađenih filmova su osvojili po lap top računar za svoju školu. Takođe je podeljeno 10 tableta, 4 fotoaparata, 10 kurseva za strane jezike. Knjige, zahvalnice i diplome su dodeljene ostalim đacima, kao i nastavnicima, koji su se na različite načine istakli i podržali sprovođenje projekta.

Projekat ”Imam diplomu i slobodan sam” je drugi projekat za koji je Opština Varvarin dobila direktnu donaciju od Evropske unije. Projekat je nastao kao odraz realne potrebe Opštine Varvarin da radi na problemu ranog napuštanja obrazovanja i izlaska iz sistema obrazovanja, stavljajući, na taj način, decu i mlade u prioritete lokalne zajednice, kako je i definisano u Strategiji socijalne zaštite Opštine Varvarin.

U okviru realizacije prvog opštinskog Akcionog plana za prevenciju ranog napuštanja obrazovanja i izlaska iz sistema obrazovanja, Opština Varvarin je pored festival adečijeg filma, organizovala literarni i likovni konkurs, niz sportskih manifestacija za đake i podržala škole i njihove đake kroz edukacije, informatičke kurseve, promociju vršnjačkog učenja, nabavku računarske opreme i ranoviranje sportskih terena.

Projekat „Imam diplomu i slobodan sam“ realizuju u partnerstvu Opština Varvarin i Udruženje samohranih majki „Kneginja Milica“ Kruševac. Projekat finansira Evropska unija. Vrednost projekta iznosi 181.459,20 evra, od čega je donacija Evropske unije 161.262,79 evra.

Projekat sprovodi Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja. Projekat se sprovodi u okviru grant šeme „Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou“. Ova grant šema sa budžetom od 5,5 miliona evra, finansira projektne aktivnosti 30 korisnika grantova i obuhvata lokalne samouprave, organizacije civilnogdruštva, kao i relevantne institucije na lokalu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content