PROGRAM EU ZA LOKALNI RAZVOJ: Podržana tri projekta iz Rasinskog okruga

0

Na konkursu “Infrastruktura za bolji kvalitet života”, koji su raspisali Evropska unija i Ministarstvo za evropske integracije, sredstva su dobile tri lokalne samouprave iz Rasinskog okruga.

Opština Ćićevac je za projekat “Rekonstrukcija multifunkcionalnog igrališta u Ćićevcu” dobila 76.565 evra. Ukupna vrednost projekta je 91.372 evra.

Projektom je predviđena rekonstrukcija multifunkcionalnog igrališta (1.380 m 2) u centru Ćićevca u cilju poboljšanja uslova za održavanje opštinskih kulturnih i sportskih dešavanja.

Opština Trstenik je za projekat “Rekonstrukcija Doma zdravlja Dr Sava Stanojević” dobila 153.801 evro. Ukupna vrednost projekta je 180.943 evra.

Ovaj projekat podrazumeva rekonstrukciju Doma zdravlja „Dr Sava Stanojević“ u Trsteniku u cilju obezbeđivanja kvalitetne i efikasne primarne zdravstvene zaštite za oko 10.000 pacijenata godišnje, kao i uslova za rad za 226 zaposlenih.

Za projekat “Izgradnja dečjeg igrališta u selu Bačina” Opština Varvarin je dobila 73.946 evra dok će ostatak do 90.457 evra, kolika je ukupna vrednost projekta, biće obezbeđen iz lokalnog budžeta.

Projekat predviđa izgradnju prvog dečjeg igrališta u selu Bačina (2.022 stanovnika) u Varvarinu kako bi se stvorio povoljan ambijent za decu i porodice i smanjile negativne demografske tendencije.

Sredstva u ukupnom iznosu od 5.529.953 evra za realizaciju infrastrukturnih projekata dobile su 34 lokalne samouprave iz Srbije.

Можда вам се допадне и Више од овог аутора

Оставите одговор

Ваша е-маил адреса неће бити објављена.

eighteen − 12 =

Skip to content