ПРОЈЕКАТ “МОЈ ПОСЛАНИК”: За бољу комуникација са посланицима из Јужне и Источне Србије

0

У уторак, 30. маја, у Нишу ће бити одржана конференција на којој ће бити представљени резултати пројекта “Мој посланик” и истоимене платформе.

Овај пројекат спроводи нишки Проактив, у сарадњи са Едукативним центром Крушевац, Тимочким омладинским центром из Зајечара и организацијом Урбан ин из Новог Пазара

На конференцији, четири партнерске организације, као круну годишњег рада, покушавајају да још једном допринесу унапређењу комуникације грађана и грађанки са посланицима и посланицама са одређеног подручја. Од 2016. године кроз платформу „Мој посланик“ активно се прати рад посланика и посланица и акивно ради на јачању комуникације грађанки и грађана са изабраним представницима и представницама“, објашњава Ана Томић из Едукативног центра Крушевац.

Она подсећа да је ово други сазив Скупштине Србије, односно посланици, који се прате кроз пројекат и рад платформе.

Први кораци су били успостављење комуникације, некада због обавеза посланика и посланица, нисмо били у могућности да реализуијемо све што смо желели, али комункација је свакако унапређена. Важно је и да смо унапредили комуникацију са грађанима, идемо медђу њих, спроводимо различите акције кроз које сазнајемо да ли знају које су области у делокругу рада посланика, а које су за локалне представнике. Грађани показују интересовање, а ми још увек радимо на томе да буду слободни да питају, да немају бојазан да ће, ако питања ниси афирмативна, сносити последице“, додаје Ана Томић.

На конференцији чији је назив “Млади и жене у парламенту” биће одржана два панела – “Млади у парламенту” и “Женска солидарност”.

 

 

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

three × four =

Skip to content