ПРОЈЕКАТ ОРГАНИЗАЦИЈЕ “СЕЈАЧИ СРЕЋЕ”: „Млади се питају“ у Варварину

0

Данас је у просторијама Омладинског клуба месне заједнице Општине Варварин одржан састанак коме су присуствовали председница општине Варварин, представници Швајцарске агенције за развој и сарадњу, представници АКТ-а и организације Сејачи среће а поводом реализације пројекта “Млади се питају”.

Пројекат „Млади се питају“ реализује организација Сејачи среће а подржан је од Швајцарске владе кроз програм „Заједно за активно грађанско друштво – АКТ“.

Присутнима се обратила др Виолета Лутовац председница општине Варварин, која је истакла да је општина подршка и финансијска и логистичка организацији Сејачи среће у њиховим активностима.

Весна Миладиновић, председница УО Сејачи упознала је присутне о активностима организације у оквиру пројекта које се односе на препоруке у Стратегији за младе на основу анализа потреба младих у овом месту. У оквиру пројекта, у сарадњи са општином Варварин отворен је Омладински клуб, а од АКТ пројекта обезбеђен је намештај за овај простор у коме се млади окупљају.

Мелина Папагеоргиу, први секретар Швајцарске агенције за развој и сарадњу, питала је како ће функционисати Савет за младе у оквиру локалне самоуправе. Председница општине је истакла да је у питању Скупштинско тело и да ће у оквиру овог механизма млади предлагати спровођење политика и програма за младе. Млади су рекли да им је главна мотивација у раду видљиви резултати а то су игралиште, позоришне представе, семинари и радионице које остварују у оквиру организације Сејачи среће.

Снежана Мишић Михајловић, интернационална тим лидерка АКТ пројекта, истакла је да АКТ пројекат подржава организације цивилног друштва, али да нам је партнерство цивилног сектора са локалном самоуправом важно те да ћемо у наредној фази пројектаб овакве иницијативе наставити да подржавамо.

Поред њих, састанку су присуствовали и Марија Брајовић, помоћница председнице општине Варварин, Марко Ракић саветник на АКТ пројекту, Весна Марковић, координатор програмских активности Сејачи среће.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

eleven − seven =

Skip to content