ДОДЕЛА УГОВОРА О ДОНАЦИЈИ: Помоћ за 20 корисника

0

У четвртак, 2.фебруара 2023. године, у 11 часова, у сали 48 Градске управе Града Крушевца биће додељени Уговори о донацији за 20 одабраних корисника пројекта „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“.

Пројекат финансирају Шведска влада преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу „Сида“ и Град Крушевац, а реализује Хелп у сарадњи са Градом Крушевцем.

Уговором о сарадњи између Града Крушевца и Хелп-а потписаним у августу 2022. године започета је сарадња на пројекту чији је општи циљ допринос смањењу сиромаштва, социјалној инклузији, одрживом и инклузивном економском развоју, као и остваривању задовољавајућих услова рада за све, путем обезбеђивања побољшаног приступа тржишту рада и запошљавању.

У оквиру пројекта је планирано да се подржи најмање 20 корисника на територији Града Крушевца у њиховим намерама да започну или развију пословне делатности.

Потписивање уговора са одабраним корисницима уследило је након успешно завршене информативне кампање и селекције корисника која се одвијала у две фазе, на основу пристиглих захтева и теренских посета, а према претходно усвојеним критеријумима и мерилима. По потписивању уговора о донацији, за све кориснике је организована основна пословна обука, након чега ће 20 одабраних корисника добити захтевану опрему и/или материјал за започињање и/или развој сопствених пословних делатности у просечним вредностима од 2,000 евра. Пројектом ће бити подржано 20 делатности – 10 занатских, 7 услужних и 3 пољопривредне. Учешће жена у пројекту је 40%, рурално становништво је заступљено са 30%, док је заступљеност младих 20%.

Пројекат „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“ спроводи немачка организација “Хелп – Хилфе зур Селбстхилфе”, а финансирају Шведска влада преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу “Сида“ и циљни градови/општине. Укупна вредност пројекта је 2,876,010.80 евра и биће имплементиран од јула 2021. до јуна 2025. године у 16 општина и градова у Републици Србији. Укупна вредност инвестиције за Град Крушевац у другој једногодишњој фази пројекта износи око 43,000.00 евра.
Учешће Града Крушевца износи 12,000.00 еура или 30% и односи се само на директне трошкове куповине опреме за кориснике.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

four × four =

Skip to content