ПРОЈЕКАТ “РТАЋА ИЗ КИЋБЛОНА”: Вече друштвених игара у “Гнезду”

У оквиру пројекта “Ртаћи из Кићблона освајају Гнездо” УГ Факири са југа, у среду 15. фебруара, са почетком у 18сати,  биће одржано “Вече друштвених игара” у просторијама Алтернативног културног центра “Гнездо”.

Историја друштвених игара стара је колико и историја цивилизације! Већина друштвених игара долази из Азије, а настале су као додатни подстицај у изучавању и развијању војне стратегије, неке су за задатак имале да пропагирају религију, приближе људима математику и астрономију, помогну у разликовању доброг од лошег, али и као подршка протестима.
Играње друштвених игара представља извор добре забаве, а самим тим и смеха, који повећава ниво ендорфина – хормона среће, који помаже опуштање мишића и циркулацију крви, смањује ниво стреса и ојачава имуни систем!
Смејање и забава могу повећати ниво емпатије и повезаности са људима са којима играмо. Поред овог бенефита, друштвене игре побољшавају способност памћења у старијем добу и смањују ризике појаве обољења попут деменције и Алцхајмера.

Добродошли су сви, без обзира на године! Улаз је слободан!

Ова активност је део пројекта “Ртаћи из Кићблона освајају Гнездо” који финансира Европска Унија , а спроводе Фондација Јелена Шантић, Национална коалиција за децентрализацију и Група 484.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content