PROMOCIJA U NAPRETKU: Milan Đuričić novi trener

Fudbalski klub Napredak je i zvanično promovisao Milana Đuričića Đumija kao novog šefa stručnog štaba.

Napredak je izabrao mene, a ja sam učinio sve da se dogovorimo i preuzmem ekipu, bez obzira na vrlo težak trenutak. Opštepoznato je da ispada šest klubova, to automatski znači da je 12 kandidata u opticaju. Izazova se nikad nisam plašio i mislim da ćemo ostvariti zacrtani plan i sačuvati superligaški status, u suprotnom ne bih ni dolazio. Napredak je klub sa tradicijom, ima svoj personaliti i to je dodatna odgovornost, jer navijači ovakvih klubova su vrlo probirljivi i pored rezultata, traže i igru. Lično, trenere delim u dve kategorije, trenere koji ne vole loptu i one koji bez lopte ne mogu da žive. Ja spadam u ovu drugu – istakao je na današnjoj pres konferenciji Milan Đuričić.

Iz starog saziva u stručnom štabu je i dalje trener golmana Miodrag Miletić, a sa Đuričićem su stigli i: Srđan Stojčevski, prvi asistent, Vladimir Popović, kondicioni trener i Jovan Dabić, analitičar.

Đuričić je peti trener Napretka u poslednjih 18 meseci, tačnije od odlaska Milorada Kosanovića juna 2019. godine.

Za četiri dana fudbaleri Napretka se sele u Antaliju, gde je u planu odigravanje pet prijateljskih utakmica. Protivnici su član poljske elitne divizije Stal Mjelec (17. januar), ruski prvoligaši Alania iz Vladikavkaza (21. januar) i Tom iz Tomska (23. januar), višestruki šampion Gruzije Dinamo iz Tbilisija (26. januar) i ruski premijerligaš Ahmat Grozni (28. januar).

U zimskom prelaznom roku Napredak su napustili Miloš Mijić, Mladen Zeljković, Mateja Zuvić i Srđan Matić. NJihovim stopama će, verovatno, poći i Dino Šarac i Nikola Leković.

Prvom timu su priključeni kadet Luka Laban i omladinac Nemanja Đeković.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content