Promovisan novi broj časopisa za pozorišnu umetnost „Scena“

U Kruševcu je promovisan novi dvobroj  časopisa za pozorišnu umetnost  „Scena“ o kojem su govorili glavni i odgovorni urednik Miloš Latinović i Miroslav Radonjić, direktor „Sterijinog pozorja“.

U ponedeljak smo imali promociju „Scene“ u Osijeku a ovo je prva promocija u Srbiji. „Scena“ izlazi u kontinuitetu od 1965.godine i jedan je od nauglednijih časopisa za pozorišnu umetnost u Evropi a svakako najznačajniji na prostorima bivše Jugoslavije. Pored štampanog izdanja postoji i elektronska varijanta na sajtu  „Sterijinog pozorja“. – objasnio je Miki Radonjić.

Centralna tema novog dvobroja „Scene“ je ovogodišnje „Sterijino pozorje“ koje je izazvalo dosta kontroverzi pre svega zbog odluke žirija festivala da ne dodeli nagrade.

Veoma važne su stalne rubrike poput „Pozorište i obrazovanje“ i „Scenski dizajn“. U rubrici „Savremeni svetski dramatičari“ predstavili smo Kanađanina Verna Tisena. Pokušaćemo da do kraja godine objavimo još jedan broj u kojem će glavna tema biti BITEF ali ćemo se baviti i festivalima koji se ove jeseni održavaju u Zaječaru, Kragujevcu, Kruševcu, Užicu. Želimo da na najcelovitiji način predstavimo pozorišni život u Srbiji. – dodao je Miloš Latinović, glavni i odgovorni urednik „Scene“.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content