Pronađen leš bivšeg boksera u stanju raspadanja

0

Leš bivšeg boksera Desimira Sretenovića – Tarabaša (67) pronađen je u stanju raspadanja u stanu, u zgradi “Lamela”, u centru Kruševca.

Nekadašnji as Boks kluba “14. Oktobar” je godinama živeo sam, otuđen od porodice u stanu prepunom smeća.

Prizor koji smo zatekli  bio je jeziv! Smrad je bio nesnosan, kao u štenari. Svuda po stanu mileli su crvi. Leš smo zatekli na podu kupatila, između šolje i kade. Verovatno mu je pripala muka pa je tu pao. Bio je već  u fazi raspadanja. Sigurno je bio mrtav više od pet dana. – priča naš sagovornik koji je u stan ušao sa policijom i mrtvozornikom.

Umrlica na ulazu u zgradu u kojoj je živeo Desimir Sretenović - Tarabaš foto: S.Milenković
Umrlica na ulazu u zgradu u kojoj je živeo Desimir Sretenović – Tarabaš foto: S.Milenković

Da se Sretenoviću dogodilo najgore prve su posumnjale komšije jer se zgradom širio nepodnošljiv smrad.

U stanu su počeli da nam se pojavljuju crvi. Pošto ga nekoliko dana nismo viđali u hodniku i ispred zgrade pokucali smo na vrata ali se nije javljao. Nismo imali kontakte njegovih rođaka pa smo prijavili policiji”, pričaju u porodici Mosurović čiji stan samo lift deli od stana pokojnog Sretenovića.

Desimirova ćerka Bojana  kaže da je informaciju da joj je otac pronađen u stanju raspadanja dobila od policije.

Nismo bili u kontaktu 23 godine. Kao dete sam se sa majkom preselila u Paraćin a otac se nakon toga 12 puta ženio. Trenutno se spremam za operaciju u Nemačkoj gde treba da mi urade transplataciju jer bolujem od kancera limfnih žlezda. Došla sam samo da ga sahranim”, kazala nam je Bojana.

Jedna od soba u kojoj je živeo pokojni Sretenović foto S.Milenković
Jedna od soba u kojoj je živeo pokojni Sretenović foto S.Milenković

Desimir je godinama živeo sam a Kruševljani su mogli da ga vide u od prljavštine uštavljenoj, smrdljivoj odeći kako sedi ispred zgrade “Lamela” ili šeta po centru grada.

Nije kontaktirao sa ljudima. Prepoznavali su ga po beretki koju je nosio. Nikome se nije javljao samo bi , ponekad, nekog pozdravio podizanjem ruke. Dugo nismo komunicirali ali sam pratio njegovo stanje i kretanje. Došao sam da ga sahranim kako dolikuje jer nije red da ga sahranjuje opština. Krivo mi je što niko nije našao za shodno da ga pošalje na lečenje. Moji kučići žive bolje nego što je on živeo. I gradonačelnik, koji je bivši radnik “14. oktobra” je trebao da dođe ovde, da vidi kako umiru bivši radnici ove fabrike“, priča Vitomir Sretenović, Desimirov brat.

Desimir Sretenović je penzionisan u 37. godini zbog psiholoških problema. Pre toga je radio u IMK “14. Oktobar” kao blagajnik.

Desimir Sretenović je u boksovao u velter kategoriji a u karijeri je imao više od 200 mečeva. Dva puta je pobeđivao prvaka Jugoslavije i vicešampiona Evrope Vakića iz Niša, potom prvaka Balkana Rumuna Mokanua, borio se protiv Vujina, DŽakule, Beneša…

Nadimak Tarabaš dobio sam zbog širokih udaraca na sparing mečevima sa težim bokserima. Morao sam da se branim a nisam mogao drugačije“, objašnjavao je Desimir poreklo svog nadimka.

Desimir Sretenović dok je branio boje Boks kluba "14. oktobar"
Desimir Sretenović dok je branio boje Boks kluba “14. oktobar”

Dok je radio u “14. Oktobru” Sretenović je više od 120 puta dobrovoljno dao krv.

Stanari zgrade “Lamela” potvrđuju da se Desimir ponašao jako čudno i da im je pravio probleme.

Nije bio agresivan ali je za sobom ostavljao prljavštinu. Vršio je nuždu u hodniku, unosio prljavštinu u lift pa smo zbog njega uveli kamere. Iz stana je užasno smrdelo. Nekoliko puta smo podnosili prijave komunalnoj ispekciji. Pre nekoliko meseci je u hodniku ostavio džakove sa smećem koje su komunalci odneli. – kaže Slobodan Rakić, predsednik Skupštine stanara zgrade u Gazimestanskoj ulici broj 24.

Desimir Sretenović – Tarabaš je sahranjen u petak u 13 sati  na kruševačkom Novom groblju.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content