Protest bivših radnika “Savremenog doma”

Oko 70 bivših radnika DIP „Savremeni dom“ protestovalo je danas ispred ulaza u fabriku tražeći da se reši pitanje isplate zaostalih zarada.

Potražujem 40 plata, odnosno oko 1,1 milion dinara. Isto toliko potražuje i moja supruga. Imamo sudska izvršna rešenja ali ne možemo da naplatimo. Radio sam do 2013. godine i pitam se zašto nisu procesuirani ljudi koji su od 2004. do 2013. godine raskrčmili imovinu „Savremenog doma“. – kazao nam je Srbobran Damnjanović.

Bivši radnici "Savremenog doma" ispred ulaza u fabriku FOTO: CINK - S.Milenković
Bivši radnici “Savremenog doma” ispred ulaza u fabriku FOTO: CINK – S.Milenković

Ukupno oko 400 bivših radnika „Savremenog doma“ potražuje od 24 do 36 plata. Tvrde da od prodaje preostale imovine mogu da se isplate njihova potraživanja.

U Beogradu imamo dva lokala od 200 kvadrata, u Beogradskoj ulici. Njihovom prodajom dobilo bi se dovoljno para za isplatu svih radničkih potraživanja. Imamo i lokale na Kosovu. Lopovi raznose imovinu iz fabrike, staro gvožđe i mašine, jer fabrički krug od 26 hektara čuvaju samo dvojica čuvara. Pokušali smo da kontaktiramo stečajnu upravnicu koja je u Jagodini i vodi stečaj u 12 preduzeća ali nije htela da razgovara sa nama. – ističu ogorčeni radnici nekadašnjeg drvnog kombinata.

U najboljim danima DIP „Savremeni dom“ je upošljavao oko 1.500 radnika. Firma je otišla u stečaj pre nešto više od godinu i po dana i još uvek nije raspisan nijedan oglas za prodaju imovine koja se procenjuje na tri miliona evra. Ukupna dugovanja „Savremenog doma“ prema poveriocima su  između 400 i 500 miliona dinara.

Nezadovoljni radnici su najavili da će narednih dana prijaviti skup  policiji i održati protestni skup u centru Kruševca.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content