Prvi međunarodni festival balona

Od petka do nedelje u Kruševcu, na Bagdali, biće organizovan prvi međunarodni festival balona “Kruševac kroz oblake”.

Želeli smo da osmislimo manifestaciju koja bi bila atraktivna i jedinstvena i mislim da smo uspeli u tome. Interesovanje za festival balona “Kruševac kroz oblake” je izuzetno veliko i očekujemo veliki broj posetilaca ali i turističkih radnika iz drugih gradova”, kazala je Suzana Milosavljević, direktorka Turističke organizacije Kruševac.

Festival počinje u petak u 17 sati promotivnim letovima balonom, nastupom DJ Alexander i koncertom pop grupe “Select bend”.

Promotivni letovi balonom u subotu su planirani od 7.30 do 9.30 sati i od 17 do 19 sati a u nedelju od 7.30 do 9.30 sati.

Obezbedili smo četiri balona, tri iz Slovenije i jedan iz Srbije, sa posadama. Letovi zavise od vremenskih prilika. Ukoliko vreme bude lepo biće organizovani letovi u trajanju od 30 minuta do sat vremena. Jedan balon će biti postavljen kod restorana “Bagdala”, dva na košarkaškom igralištu i jedan na fudbalskom igralištu. U nedelju će svoj performans imati i članovi Paraglajding kluba “Air 037” iz Kruševca“, dodala je Suzana Milosavljević.

U subotu će na Bagdali biti organizovani i dečje likovne radionice, desantni skokovi padobranaca, zumba na otvorenom, dečje igre sa papirnim zmajevima i , na kraju, koncert rok grupe “New deal” iz Bora.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content