RADIKALI POVODOM DANA OSLOBOĐENJA GRADA: “Nastavljamo akciju da se vojvodi Keseroviću podigne spomenik”

Povodom Dana oslobođenja Kruševca u Drugom svetskom ratu saopštenjem se oglasio Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Kruševcu.

Kruševac danas obeležava 77. godina od oslobođenja grada, i tim povodom danas će se kao i prethodnih godina u našem gradu veličati oni koji najmanje imaju zasluge za oslobođenje grada, dok istinske borce za oslobođenje grada danas niko neće ni pomenuti.

Dejan Marinković, predsednik GO SRS u Kruševcu

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Kruševac već godinama unazad insistira da se istinskom borcu za oslobođenje grada, četničkom vojvodi Dragutinu Keseroviću, podigne spomenik, ali je taj predlog odbijen. Nakon toga, mi smo započeli akciju prikupljanja potpisa za podizanje spomenika vojvodi Keseroviću.Peticiju je do sada potpisalo više od hiljadu Kruševljana, i to je pravi pokazatelj da naši sugrađani znaju pravu istinu o tome ko su istinski junaci i borci za slobodu.

Povodom Dana oslobođenja grada, predsednik Rasinskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke Dejan Marinković čestitao je sugrađanima današnji praznik i tom prilikom poslao poruku sugrađanima: „Svesni smo da je ova borba za istinu, borba koju već dugi niz godina vodimo rame uz rame sa vama. Znam da vas boli nepravda. Oseća se u vazduhu da je dan kada će zasijiti kao svetionik slobode, veličanstveni spomenik našem junaku vojvodi Keseroviću. Izborili smo rehabilitaciju, nećemo se zaustaviti dok se istina ne prizna i pravda zadovolji. Izdržaćemo, uspećemo, pobedićemo. Istina je na našoj strani. Naše jedinstvo i istrajnost u ovoj borbi su naši najveći aduti. Srpska radikalna stranka odoleva i prkosi ovom teškom vremenu. Dok god postojimo, ima ko da čuva interese naših građana.“

Zahvaljujemo se svima koji su podržali naš predlog i potpisali peticiju, uz obećanje da ćemo nastaviti borbu da se srpski junaci i borci za slobodu nikada ne zaborave, a sugrađanima čestitamo Dan oslobođenja grada”, ističe se u saopštenju Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Kruševcu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content