RADIONICA EDUKATIVNOG CENTRA ZA SREDNJOŠKOLCE: “Znanjem do posla”

0

U okviru programa “Znanjem do posla”, Edukativni centar – Kruševac  organizovao je , u kruševačkoj Prvoj tehničkoj školi, prvu u nizu radionica u ovoj godini, za učenike završnih razreda, sa ciljem pružanja podrške i pomoći u izboru buduće profesije.

Reč je o aktivnosti u okviru usluga karijernog savetovanja i vođenja, kao i informisanja, koje su dostupne mladima kroz ovaj program. Na radionici, koju je vodila karijerna savetnica u ECK Tijana Stefanović, učestvovalo je 20 učenika trećeg i četvrtog razreda Prve tehničke škole.

„Znanjem do posla“ je osmogodišnji partnerski projekat dve vlade – Švajcarske i Srbije – osmišljen da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih. Aktivnosti u sklopu programa počele su 2015, a predviđeno je da traje do kraja 2023. godine. Udruženje građana „Edukativni centar – Kruševac“ je lokalni partner programa “Znanjem do posla” (E2E – Education to Employment) na teritoriji grada Kruševca i Rasinskog okruga. Delovanje ECK je usmereno na promociju i implementaciju programa i mera kojima se unapređuju kapaciteti zapošljivosti, povećava konkurentnost mladih na tržištu rada i time doprinosi većem zapošljavanju mladih na teritoriji Rasinskog okruga. Budući da ulaz na tržište rada za mnoge mlade ljude predstavlja ozbiljan izazov, kroz E2E program obezbeđujemo savetodavnu, edukativnu i praktičnu podršku za uspešnu tranziciju između obrazovanja i zapošljavanja. 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content