РАДИОНИЦА ЗА НОВИНАРЕ: Како извештавати о страним радницима и рањивим групама странаца?

У оквиру пројекта „Положај страних радника и рањивих група странаца у Расинском округу“ у Крушевцу је одржана радионица за новинаре и новинарке  локалних медија.

Радионица је изазвала велико интересовање код новинара и новинарки локалних медија ФОТО: ЦИНК

Предавачице на радионици биле су Ксенија Павков, новинарка ТВ Н1, ауторка бројних  награђиваних прилога о проблемима радника из Вијетнама и Индије који су радили за „Линглонг“ у Зрењанину, и Јелена Божовић, дописница агенције БЕТА из Расинског округа.

Кроз четири сесије учесници и учеснице радионице из Крушевца, Ћићевца и Алексинца имали су могућност да се упознају са специфичностима извештавања о рањивим групама странаца и страним радницима.

Расински округ се налази на специфичној позицији тако да у последњих неколико година нисмо имали честе контакте са избеглицама и мигрантима из Азије и Африке који пролазе кроз нашу земљу. Међутим, број страних радника који долазе у наш округ је све већи а сигурни смо да ће их у будућности бити још више. Зато сматрам да је добро разговарати о овим темама и на време се припремити за објективно и квалитетно извештавање“, истакао је Славиша Миленковић, председник Управног одбора Центра за истраживачко новинарство Крушевац – ЦИНК који реализуеј пројекат „Положај страних радника и рањивих група странаца у Расинском округу“.  

У оквиру пројекта, који траје до краја септембра, биће покренут рад телефона за помоћ страним радницима у нашем округу а почетком септембра предвиђено је и организовање дебате свих релевантних актера на нивоу округа.

Пројекат који спроводи ЦИНК финансијски је подржан од стране Европске уније у оквиру програма ФОСТЕР који на територији Србије спроводе Дански савет за избеглице и Група 484.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content