Radnici PPT Zaptivke optužuju direktora za rasipanje novca!

0

Grupa nezadovoljnih radnika PPT Zaptivke obratila nam se pismom u kojem  tvrde da je situacija u ovom preduzeću alarmantna.

Preduzeće je pred stečajem, radnici primaju tek nešto više od minimalca, dok se direktor Stevanović šeta po službenim putovanjima. Hale nam prikišnjavaju, grejanje je isključeno, nema para za zaštitna sredstva, a kupuje se novi auto. Ova kupovina automobile je samo prelila čašu nezadovoljstva. U fabrici postoje dva pik-ap vozila, pa se pitamo za koga je kupljen novi?”, navode nezadovoljni radnici, dodajući da se starom službenom autu volšebno “izgubio trag”.

Kupovina novog auta izazvala je bes radnika PPT Zaptivke
Kupovina novog auta izazvala je bes radnika PPT Zaptivke

U PPT Zaptivke trenutno ima 268 zaposlenih od kojih su skoro polovina žene. Radnici se plaše da bi mogli da dožive sudbinu PPT Kočna tehnika koja je pre nekoliko meseci otišla u stečaj.

Organizacija rada je nikakva, sve je urušeno i vlada javašluk. Nabavlja se repromaterijal sumnjivog kvaliteta, verovatno zbog veće provizije, a sve na uštrb kvaliteta gotovih proizvoda. Sve nabavke i kupovine idu preko direktora. Špediterske poslove obavlja njegova privatna firma. Ono što se nekada proizvodilo kao od šale sada je gotovo nemoguće proizvesti. U komšiluku postoji privatna fabrika sa istim proizvodnim programom kao i PPT Zaptivke. Nekada je bilo nezamislivo da neko uđe u nečiji proizvodni program. Mnogo poslova je otišlo i sve više odlazi preko puta u konkurentsku fabriku. Da ironija bude veća, vlasnik te fabrike je bivši direktor PPT Zaptivke“, nabrajaju radnici PPT Zaptivke, dodajući da im radni staž nije uplaćen za poslednjih pet godina.

Direktor PPT Zaptivke Dušan Stevanović negira sve navode radnika i kaže da je prosečna plata u fabrici nešto više od 31.400 dinara, a da je za doprinose od početka godine uplaćeno više od 37 miliona dinara.

Za deset meseci ove godine imao sam tri službena putovanja. U aprilu sam bio u Nemačkoj gde sam imao sastanak sa našim najvećim kupcem, u maju u Belorusiji, na sastanak sa kupcem koji je u problemima, i u januaru u Makedoniju na sastanak sa kupcem prve ugradnje, na njegov zahtev. Tačno je da ja nabavljen novi putnički auto i to kroz “fiatov” program zamene staro za novo. Dali smo”jugo” koji je rashodovan još 2012. godine za “fiat 500l” uz doplatu. Ovaj model više spada u porodični nego u paslovni auto, ali su troškovi diktirali izbor“,  objašnjava direktor Stevanović.

Pogoni PPT Zaptivke
Pogoni PPT Zaptivke

On potvrđuje da je bivši direktor PPT Zaptivke otvorio fabriku koja se bavi istom delatnošću, ali dodaje da to nema nikakve veze sa njim.

Niti ja, niti bilo koji član moje porodice nemamo nikakvu firmu, pa ni firmu koja se bavi špeditorskim poslovima. Repromaterijal koji se nabavlja je proizveden u svetski renomiranim firmama, jer je poznato da su sirovine za proizvodnju gume stranog porekla, pošto domaće proizvodnje nema. Naravno da kao izvršni direktor pratim sve troškove, pa i troškove nabavke”, dodaje Stevanović.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content