Ragbisti Kruševca počeli pripreme za novu sezonu

Članovi Ragbi kluba Kruševac započeli su u sredu pripreme za narednu sezonu u kojoj ih očekuju brojne obaveze.

Prioritet u radu su petlići, igrači do 12 godina. Prošle godine smo, kroz projekat “Uvod u ragbi”, formirali ovu selekciju koja je jesenas nastupala u takmičenjima koje organizuje Ragbi savez Srbije. Ovog proleća ih očekuju tri ili četiri turnira. Želja nam je da, nakon promocija po školama, kadrovski osnažimo ovu selekciju za koju će nastupati i dečaci iz Varvarina, sa kojima radi seniorska reprezentativka Srbije Ivana Srejić. – objašnjava Bogdan Mihajlović, trener mlađih kategorija u Ragbi klubu Kruševac.

Seniori Ragbi kluba Kruševac će ovog proleća igrati turnire u Ragbiju 10 i Ragbiju 7
Seniori Ragbi kluba Kruševac će ovog proleća igrati turnire u Ragbiju 10 i Ragbiju 7

Ragbi klub Kruševac će učestvovati i u projektu Ragbi saveza Srbije “Regionalni razvoj 2016” čiji je cilj formiranje juniorskih ekipa u Ragbiju 7 u klubovima iz Novog Sada, Pančeva, Zrenjanina i Loznice.

Ragbi 7 će ove godine biti u programu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i to je odličan povod za promociju u novoformiranim  klubovima ali i onim klubovima koji imaju diskontinuitet selekcija. Projekat bi trebalo da traje četiri meseca, a mi ćemo ga sprovesti u dve ili tri kruševačke srednje škole i , možda, u srednjoj školi u Varvarinu. – dodaje Mihajlović.

Seniori Kruševca, popularni “vukovi”, će ovog proleća nastupati u seriji turnira u Ragbiju 10 i Ragbiju 7 dok će grupa najboljih igrača, predvođena kandidatima za seniorsku reprezentaciju Milanom Bogdanovićem i Milanom Rakićem, nastupiti za selekciju Centralne Srbije u novouspostavljenom Kupu regija.

U zimskoj pauzi ekipu je napustio kapiten i seniorski reprezentativac Srbije Aleksa Šošić koji je prešao u Partizan, ali će, na dvojnu registraciju, nastupati za matični klub na turnirima.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content