САНИРАН КВАР НА МАГИСТРАЛНОМ ЦЕВОВОДУ: Вода исправна за пиће

Екипе ЈКП “Водовод Крушевац” успешно су санирале квар на магистралном цевоводу на локацији код Паруновачког моста.

Током извођења геотехничких радова за потребе испитивања тла будуће Источне заобилазнице око Крушевца, фирма “ТПА” доо Београд оштетила је магистрални цевовод фи1000 на локацији код Паруновачког моста. То је централни магистрални цевовод за снабдевање водом Јасичког пута –
индустријске зоне и крака ка Варварину и Ћићевцу. Поменути цевовод је челични цевовод који се налази на дубини од пет метара и због сложености радова план ЈКП “Водовод – Крушевац” био је да санација овог квара траје три дана, како је и најављено.

Радови са широким ископом 15х15метара започети су јуче, 22.01.2024.године, око 5 сати ујутру. Ангажовањем комплетног људства ЈКП “Водовод – Крушевац” и механизације санација квара је у рекордном року успешно завршена истог дана око 15 часова, када се кренуло са упуштањем воде у систем и испирањем магистралног цевовода, а након тога и стабилизације система.

Корисници прекоморавских сеоских насеља, јуче, током извођења радова, нису имали проблема са водоснабдевањем, док је већ данас 23.01.2024.године на територији општине Ћићевац успотављено стабилно водоснабдевање са постојећег система.

Нормализација водоснабдевања већ је постигнута, пружајући свим корисницима ЈКП “Водовод – Крушевац” безбедан приступ здравој и квалитетној води за пиће.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content