SAOPŠTENJE DSS: “Crveni krst i Bolnica izabrani da “operu” 150.000 evra!”

Povodom informacije da će Crveni krst i Opšta bolnica Kruševac dobiti 9.196 flaša rakije “viljamovke” za dezinfekciju radnih površina oglasio se saopštenjem Gradski odbor DSS.

Ono što je za druge gradove u Srbiji fantastika za Kruševac je realnost. Posle samo šest dana od nadrealne izborne prevare, kada je Srpska napredna stranka volšebno u vlast u Gradu uvela stranke koje nisu učestvovale na lokalnim izborima desilo nam se novo čudo. Rešenjem Vlade Srbije, bez naknade, ustupljeno je 9.196 flaša rakije ‘’viljemovke’’ Crvenom krstu i Opštoj bolnici u Kruševcu za potrebe DEZINFEKCIJE RADNIH POVRŠINA!

Za opravdanje ovakve odluke mnogo više od elementarnih znanja potrebna je mašta, pa se može izmaštati da će Crveni krst dezinfikovati radne površine u svojoj kancelariji od 20-30 metara kvadratnih, potom će rakiju podeliti Domu za nezbrinutu decu ‘’Jefimija’’ i Domu za stare sve za dezinfekciju radnih stolova, podova i kuhinja, a na kraju korisnicima pomoći ostatak će deliti za dezinfekciju grla u cilju zaštite od ‘’Kovida 19’’.

Opšta bolnica rakiju će, takođe, koristiti za dezinfekciju podova, jer alkoholna isparanje delotvorno deluju na bolesnike, za dezinfekciju radnih površina u kuhinji, jer alkoholna isparenja nisu zapaljiva, za dezinfekciju vozila, jer alkoholna isparenja nemaju opojno dejstvo na vozače i pacijente. Pored ove blagodeti kreativni rukovodioci u Crvenom krstu i Bolnici zasigurno će naći još mnogo načina kako da ‘’upotrebe’’ poklonjenu rakiju.

Moraće, jer su izabrani da ‘’operu’’ 150.000 evra koliko najjevtinije na tržištu košta 9.196 flaša rakije ‘’Viljemovka’’ od 0,7 litara proizvođača ‘’Takovo’’. Možda nešto manje ako je u pitanju drugi proizvođač, ali to ne menja mnogo na velikoj dobiti, koja se uz blagoslov na razne načine može ostvariti i podeliti sa davaocem blagoslova.

Za najmanje 100.000 evra nabavne cene ove količine rakije, koju je trgovcima mogla da proda, Vlada Srbije verovatno je mogla obezbediti dezinfekciona sredstva za sve bolnice u Srbiji za godinu dana, ali se odlučila za poklon sa koliko bizarnim, toliko smešnim opravdanjem. Svakom iole mislećem građaninu Srbije jasno je da se rakija nikako ne može koristiti za dezinfekciju radnih površina u bolnicama, pa se samo može nagađati u čije će džepove u Kruševcu dobit završiti.

Na stranu paradoks da je Kruševac najveći proizvođač natrijum-hipohlorita koji se koristi za dezinfekciju vode i radnih površina, kao i za proizvodnju medicinskih dezinficijenata. Ova činjenica dovoljna je da građani Srbije s pravom naš grad posmatraju kao ‘’Grad čudesa’’, navodi se u saopštenju Demokratske stranke Srbije.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content