САОПШТЕЊЕ “ФАКИРА СА ЈУГА”: “Нисмо организатори протестног скупа против насиља”

0

Удружење грађана “Факири са југа” објавило је саопштење у којем демантује наводе појединих, пре свих, београдских медија.

Саопштење преносимо у целини.

Дана 8.маја 2023.године, у Крушевцу, као  и у више градова у Србији, одржано је окупљање под називом “Србија без насиља”, а повод за његово одржавање била је трагедија која је недавно погодила наше друштво.

У данима који су уследили део таблоида (Ало, Република, Телеграф), али,  преузимањем,  и део медија (Политика), неосновано, погрешно и супротно новинарској етици, означио је удружење грађана “Факири са југа” као организатора и предводника  овог скупа у Крушевцу,  који је, по информацијама које смо добили из Полицијске управе Крушевац, био непријављен.

Удружење “Факири са југа” подржава друштвени активизам и заинтересованост грађана и грађанки за све животне теме укључујући и насиље у друштву и сматра да је дужност сваког од нас да се насиљу супротстави.  

Ипак, како немамо никаквог учешћа у иницирању или организацији овог скупа, малициозно везивање нашег имена за организацију протеста и посредно неки политички ангажман, циљано наноси штету нашој репутацији у локалној заједници, одвлачећи пажњу са стварних активности нашег Удружења и доприноса који дајемо развоју културне сцене у Крушевцу”, наводи се у саопштењу “Факира са југа”.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

4 × five =

Skip to content