SAOPŠTENJE STRANKE SLOBODE I PRAVDE: “Vlast “sakrila” predlog rebalansa budžeta od građana!”

Stranka slobode i pravde oglasila se povodom predloga rebalansa lokalnog budžeta.

“Još jednom su uzuropatori grada Kruševca, na zadnja vrata, provukli rebalans budžeta za 2021. godinu i to budžeta koji su kreirali „nikad bolje“, koliko pre 4 meseca.

Na sajtu grada je 27. aprila, objavljen javni poziv za učešće građana u javnoj raspravi u vezi donošenja rebalansa budžeta za 2021. godinu, a sam poziv je objavljen na netransparentan način i nije ispoštovana zakonska regulitiva.

Građani Kruševca su u toku praznika Uskršnjih praznika, bukvalno uskraćeni za priliku da postave pitanja ili daju predloge o tome kako žele da se njihov novac potroši.

Sama javna rasprava je trajala od 27.04. do 05. 05. 2021. godine. Međutim, kako su zakonom, ove godine, navedeni datumi bili neradni, Gradska uprava je još jednom pokušala da sakrije svoje aktivnosti od očiju javnosti i da rebalans usvoji i raspravu sprovede na način kako je inače navikla da radi, bez primedbi, predloga, diskusije i demokratije.

Želimo da podsetimo javnost da su uzurpatori grada na sličan način pokušali da donesu i sam budžet grada za 2021. godinu ali da smo ih pravovremenom reakcijom u tome sprečili, dostavljajući predloge koje su odbili. Da bismo podsetili Kruševljane, aktuelna gradska vlast je odbila naše predloge za besplatne udžbenike za osnovce, nabavku magnetne rezonance za Opštu bolnicu Kruševac, overene zdravstvene knjižice za građane koji to pravo ne mogu da ostvare ni na jedan drugi način, odbili su nabavku sistema protivgradne zaštite za poljoprivredu, kao i subvencije u visini akciza za dizel gorivo za poljoprivredu i još mnogo suštinski za život građana Kruševca važnih predloga.Naravno, ni rebalansom nisu predvideli ništa od pomenutog.

Zbog svega navedenog, Stranka sloboda i pravde će ponovo morati da uživo u toku sledećeg zasedanja Skupštine grada, postavi sva pitanja direktno odgovornima za ovaj politički kriminal koji se građanima Kruševca dešava učestalo, a koji ne mari za njihove realne potrebe”, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

9 + 7 =

Skip to content