SASTANAK VEĆA SINDIKATA: Skromna proslava Praznika rada

Članovi Veća saveza samostalnih sindikata Srbije iz Kruševac obeležiće ove godine Praznik rada, 1. maja, skromno, tradicionalnim Prvomajskim urankom.

U prethodne dve godine nismo obeležavali 1. maj kao ranije zbog poznate situacije sa kovidom. Ove godine, takođe, neće biti vatrometa niti kulturno-umetničkog programa. Za vatromet bi nam bilo potrebno milion dinara a za neki ozbiljniji program dva miliona. Zato ćemo Praznik rada obeležiti odlaskom na Bagdalu, na tradicionalni uranak”, kazao je Saša Nešić, predsednik Veća SSSS za Kruševac.

Deo članova ovog sindikata 1. maja će protestovati ispred fabrike “Jura” u Leskovcu gde vlasnici vrše veliki pritisak na sindikalne funkcionere i zaposlen koji su članovi sindikata.

Po rečima Milosava Vukojičića, predsednika sindikalne organizacije, u 2022. godini očekuje se nova privatizacija Trajal Korporacije.

Trajal trenutno ima 1.281 radnika. Videćemo šta će doneti privatizacija. Moguće je da će neke fabrike ostati u državnom vlasništvu dok će neke biti prodate. Stav sindikata je da će novi vlasnik, ukoliko dođe, morati da obezbedi kvalitetan socijalni program za one radnike koji će otići”, kazao je Vukojičić.

Članovi Veća SSSS usvojili su i finansijski izveštaj za 2021. godinu prema kojem je ova organizacija bila u plusu za nešto više od 350.000 dinara.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content