SENIORSKI TURNIR U BADMINTONU: Dominacija Kruševljana!

Sergej Lukić stigao je do svog prvenca u muškom singlu na turnirima najviše kategorije u našoj zemlji.

Član kruševačkih Zmajeva u odsustvu našeg najbolje rangiranog igrača, Luke Milića, trijumfovao je na A turniru – Pančevo 2019 koji je poslednjeg dana marta 2019. održan u Sportskoj hali u Kačarevu

Takmičenje seniora proteklo je u apsolutnoj dominaciji Kruševljana. Lukić je okršaj za zlato dobio bez borbe budući da je drugi finalista, Kruševljanin Ilija Pavlović iz BK Novi Sad, predao meč zbog grčeva. Bronzana odličja otišla su u ruke braće iz Kruševca, Borka Petrovića iz BK Beograd i Dragoslava, koji brani boje BK Zmajevi.

Srećan sam što sam već ispunio jedan od ciljeva koji sam postavio u 2019, a to je da osvojim zlato u singlu na nekom domaćem A seniorskom turniru. Iako sam pre toga stigao do trofeja u muškim parovima na A turniru u Beogradu ovaj iz Pančeva ima poseban značaj budući da sam do njega stigao u singlu, u kojem vlada najjača konkurencija u zemlji. U Kačarevu je bilo mnogo dobrih i zanimljivih mečeva i jako sam srećan što sam na kraju stigao do najvišeg stepenika pobedničkog postolja”, istakao je Lukić, inače po uzrastu još uvek junior.

U ženskom singlu A turnira epitet favorita potvrdila je Kruševljanka Marija Sudimac. U finalnom duelu bila je bolja od svoje klupske saigračice Sare Lončar.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content