„СЕОСКЕ ИГРЕ 2023“: Прво место за Велики Шиљеговац

Протеклог викенда у Алексинцу, на теренима Спортског центра, одржано је регионално такмичење  спортске манифестације „Сеоске игре 2023“ у организацоји Спортског савеза Србије и домаћина Спортског савеза Алексинца.

На регионалном такмичењу право учешћа имале су четири  екипе победници градских такмичења Сеоских игара   из  Крушевца –Велики Шиљеговац, Соко Бање- Трубаревац, Књажевца –Трговиште и Алексинца -Врћеновица. Екипе су се надметале у 11 дисциплина  – мали фудбал, одбојка, шах, надвлачење штапа, надвлачење канапа, бацање камена с рамена,скок у даљ из места, трка у џаковима,полигон спретности,народно рвање.

Најуспешнија екипа и победник регионалног такмичења „Сеоских игара“ у Алексинцу била је екипа Великог Шиљеговца која је убедљиво, са 45 освојених бодова, освојила прво место и тиме се пласирала на финално такмичење Сеоских игара које ће се одржати од 1. до 3. септембра 2023. године у оквиру манифестације „Љубичевске игре 2023“.

Екипа Великог Шиљиговца имаће прилику да учествује на финалној смотри „Сеоских игара 2023“ у Пожаревцу и проба да се избори да  Великом Шиљеговцу 2024. године донесе изградњу отвореног бетонског спортског игралишта које је награда за првопласирану екипу Сеоских игара на финалној смотри а коју додељују Министартсво спорта Републике Србије и Спортски савез Србије.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content